تولید محتوا
راهنمای نهایی تولید محتوا در سال ۲۰۲۱!
میتوانید هماکنون از خدمات تولید محتوای کلمه پزی استفاده کنید!
درباره بستههای تولید محتوا
مشتری را به کسبوکارتان جذب کنید!
محتوا قلب بازاریابی دیجیتال است و تمامی فعالیتهای بازاریابی با تولید محتوا شروع میشود. مخاطبان شما هر روز و هر لحظه از طریق محتواهایی که شما تولید کردهاید با شما در ارتباط هستند و علاقهمندند که تعامل خوبی با شما داشته باشند. پس شما باید تولید محتوا را جدی بگیرید و در اغلب فرمتهای دیجیتال حضور داشته باشید.
حضور فعال در عرصه دیجیتال مستلزم داشتن یک برنامه منسجم تولید محتوا است که به شما کمک میکند ارتباط دائمی با مخاطب هدفتان برقرار کنید و آنها را با برندتان درگیر کنید.
کسبوکارهای مختلف از فرمتهای گوناگونی برای تولید محتوا استفاده میکنند؛ محتوای وبلاگ، ویدئو، پادکست، اینفوگرافیک، کتابهای الکترونیک و لیست نامحدودی که تا به حال نشنیدهاید!
در یک نظرسنجی مشخص شد که 24 درصد از کسبوکارها بودجه بازاریابی محتوای خود را افزایش دادهاند و نتایج درخشانی را کسب کردهاند. کلمه پزی نیز به مشتریانش کمک میکند از طریق تولید محتوا با مخاطبانشان ارتباط خوبی برقرار کنند و در فضای دیجیتال بدرخشند. برخی از خدمات کلمه پزی شامل تولید محتوای سایت و وبلاگ، تولید محتوای شبکههای اجتماعی و سئو است.
ویژگیهای بستههای تولید محتوا
نگارش حرفهای متن
کلمه پزی متخصص نگارش متون حرفهای بر پایه نیازسنجی مشتریان و تجربیات فراوان تولید و بازاریابی محتوا است.
سئو سازی
سئو یا بهینه سازی برای موتورهای جستوجو فرآیندی است که متخصصان ما در کلمه پزی به صورت حرفهای آن را برای تک تک محتواها اعمال میکنند.
عناصر بصری
تمامی محتواهای تولیدی در سرار وب نیازمند عناصر بصری مانند تصویر، فیلم یا اشکال دیگر آن هستند. محتوایی کامل تحویل بگیرید.
تحویل سفارشی
اغلب وبسایتهای امروزی از سیستمهای مدیریت محتوا استفاده میکنند. محتوای آسمان خراش را در پلتفرم خودتان تحویل بگیرید.
تحقیق کلمات کلیدی
تیم حرفهای کلمهپزی برای تمامی محتواهای شما تحقیق کلمات کلیدی را با ابزارهای مدرن انجام میدهد.
تحلیل رقبا
کلمه پزی به صورت حرفهای رقبای حوزه کاری شما را تحلیل میکند و نقشه راهی متناسب با بازار شما ارائه میدهد.
ایجاد ساختار محتوا
ساختار محتوا شامل طراحی عنوانها و زیرعنوانها است که با توجه به نیازسنجی و تحلیل رقبا طراحی میشود.
یافتن منابع تخصصی
یافتن منابع از مهمترین بخشهای تولید محتوا است که در کلمه پزی با استفاده از شیوههایی خاص انجام میشود.
پس از خرید بسته ویژه تولید محتوا چه چیزهایی را دریافت میکنید؟
محتوای حرفهای!
پس از ثبت سفارش، کارشناسان ما با شما تماس خواهند گرفت و ترتیبی برای تحویل محتوا تعیین خواهند کرد. میتوانید در موعد مقرر محتواهای خودتان را با ویژگیهای ذکر شده تحویل بگیرید و آنها را در کسبوکار خود استفاده کنید.
چک لیست و باشگاه مشتریان
به همراه دریافت سفارشتان، چند چک لیست تضمین کیفیت ارائه خواهند شد که نشان میدهند محتوا دارای چه ویژگیها و مشخصههایی است. همچنین یک ماه عضویت باشگاه مشتریان برای رشد کسبوکارتان تقدیم شما میشود.
ضمانت بازگشت وجه
تمامی مشتریان کلمه پزی پس از ثبت سفارش شامل ضمانت بازگشت وجه هستند. اگر پس از تحویل محتوا از کار ما راضی نبودید، کلمه پزی تمامی مبلغ پرداختی را بدون هیچ پرسشی طی یک الی دو روز کاری به شما برگشت خواهد داد.
راهنمای نهایی تولید محتوا در سال ۲۰۲۱!
در این راهنما هر آنچه باید در مورد تولید محتوا بدانید، آورده شده است.
اولین جائی که برای مشاوره تخصصی یا یافتن پاسخ یک بحث داغ به آن سر میزنید، کجاست؟ به احتمال زیاد گوگل است. تنها شما نیستید بلکه موتور جستجوگر گوگل به صورت روزانه به بیش از 4 میلیارد از جستارهای جستجو پاسخ میدهد.
وقتی سوالی را در نوار جستجو تایپ میکنید، لینکهایی که در نتایج جستجو ظاهر میشوند همان محتوا هستند. خواسته یا ناخواسته شما به صورت روزانه محتوای تولید شده را مصرف میکنید.
مطلبی در مورد راهنمای استراتژی بازاریابی، مقالاتی در مورد تشخیص علائم بیماری شما، آموزش ویدئویی در مورد حجم دادن به مو مانند برترین مدلهای دنیای مد، اخبار جدید، فیدهای اینستاگرام، پستهای وبلاگ، ویدئوهایی از گربه، GIFها، الگوهای رفتاری فضای مجازی، همگی محتوا هستند.
محتوا قسمت قابل توجهی از زندگی روزمره شما را شامل میشود. اجتناب از آن دشوار است اما چرا به آن نیاز دارید؟ محتوا ما را آگاه و مطلع نگه میدارد، به پرسشهای ما پاسخ میدهد، ما را سرگرم میکند، لبخند به لبهای ما میآورد و در تصمیمات ما را راهنمایی میکند.
تولید محتوا به شما کمک میکند تا مشتریان بالقوه و مشتریان خود را جذب، مشغول و سرگرم کنید، بازدیدکنندگان جدید به سایت خود بیاورید و در نهایت برای شرکت خود درآمدزایی کنید.
به عبارت دیگر، اگر تولید محتوا نمیکنید، پس از قافله جا ماندهاید.
تولید محتوا چیست؟
تولید محتوا فرآیند تولید ایدههای موضوعی است که مورد علاقه شخصیت خریدار شما باشد، تولید محتوای نوشتاری یا بصری پیرامون آن ایدهها و در دسترس قرار دادن آن اطلاعات برای مخاطبان به صورت وبلاگ، ویدئو، اینفوگرافیک و سایر فرمتها.
چرا محتوا اهمیت دارد؟
تولید محتوا آخرین روش بازاریابی درونگراست. هنگام تولید محتوا، شما اطلاعات مفید و رایگانی را برای مخاطبان خود ارائه میدهید، مشتریان بالقوه را به سمت وبسایت خود جذب میکنید و مشتریان خود را به واسطهی تعامل با کیفیت حفظ میکنید.
همانطور که آمار بازاریابی محتوا نشان میدهد، شما نرخ بازگشت سرمایه (ROI) بیشتری را تولید میکنید:
- بازاریابی محتوا نسبت به بازاریابی سنتی سه برابر بیشتر مشتریان راغب را جذب میکند و 62% هزینه کمتری دارد.
- SMBهایی که از بازاریابی محتوا استفاده میکنند، 126% مشتری بالقوه بیشتری را نسبت به آنهایی که استفاده نمیکنند، جذب میکنند (SMB به کسب و کارهای کوچک و متوسطی گفته میشود که تعداد کارکنان آنها کمتر از یک حد معین است. این مخفف توسط سازمانهای بینالمللی بزرگ مانند اتحادیه اروپا، بانک جهانی، سازمان ملل متحد و سازمان تجارت جهانی بکار گرفته میشود).
- 61% از خریدهای آنلاین نتیجه مستقیم مطالعهی یک وبلاگ توسط مشتری است.
- شرکتهایی که بیش از 16 پست وبلاگی در ماه منتشر میکنند، 3.5 برابر ترافیک بیشتری نسبت به شرکتهایی دارند که حداکثر 4 پست را در ماه منتشر میکنند.
محتوا معادل با رشد کسب و کار است. بنابراین، در ادامه استراتژی محتوایی را توضیح خواهیم داد.
استراتژی و برنامهریزی محتوا
ساخت خانه بدون نقشه، مجسمه بدون طرح اولیه و یا یک شرکت بدون بیانیه ماموریت امکانپذیر نیست. بنابراین، بدون وجود یک برنامه هیچ تولید محتوایی صورت نمیگیرد. در غیر اینصورت شما از مسیر دستیابی به هدف خود منحرف خواهید شد.
یک استراتژی محتوا شامل همه چیز از برند و لحن گرفته تا چگونگی تبلیغ محتوا و در نهایت استفاده مجدد از آن است. در ادامه، چگونگی ایجاد یک برنامه محتوایی به صورت گام به گام را ارائه خواهیم داد.
۱. اهداف محتوای خود را تعیین کنید
مشابه یک کمپین بازاریابی سنتی، استراتژی محتوای شما باید بر اهداف بازاریابی متمرکز باشد (اهداف بازاریابی باید از اهداف شرکت شما نشات بگیرد).
اهداف شما میتوانند از جذب بازدیدکنندگان بیشتر به سایت گرفته تا ایجاد تعداد زیادی مشتری بالقوه باشد؛ هر هدفی در این محدوده تا زمانی که اهداف هوشمند باشند، قابل قبول است.
زمانی که اهداف محتوای خود را تعیین کردید، هر بخش از محتوایی که تولید میکنید باید همسو با هدفتان باشد و به نتیجهی دلخواهتان منجر شود.
به طور خلاصه، کار را با تعیین اهداف شروع کنید و سپس محتوا را بر این اساس تولید کنید.
۲. ایجاد یک شخصیت خریدار (پرسونای خریدار)
ایجاد یک استراتژی محتوا چیزی بیشتر از در نظر گرفتن نوع محتوایی است که میخواهید تولید کنید. ابتدا باید بدانید با چه کسانی صحبت میکنید، چگونه میخواهید با آنها صحبت کنید و آنها را از کجا مییابید.
کلید تولید محتوا درونگرای موفق این است که به هر خواننده این احساس را بدهید که انگار مستقیم با او صحبت میکنید.
تنها راه برای انجام این کار این است که با بازدیدکنندگان، مشتریان بالقوه و مشتریان خود صمیمی و خودمانی باشید. به عبارت دیگر، باید آنها را مانند یک دوست قدیمی بشناسید. شما باید از مشکلات، نقاط ضعف، چالشها و ترسهای آنها آگاه باشید. به همین ترتیب، باید بهترین نتیجه ممکن برای آنها، رویاها و بزرگترین تخیلات و فانتزیهای آنها را درک کنید.
همیشه این نکته را به یاد داشته باشید که شما در حال بازاریابی برای انسانهایی هستید که میخواهند برقراری ارتباط را تجربه کنند.
در حالت ایدهآل، شما بایستی با تمام بازدیدکنندگان وبسایت خود به صورت انفرادی صحبت کنید اما این امر امکانپذیر نیست. راهحل این مشکل ایجاد یک شخصیت خریدار یا همان پرسونای خریدار است.
شخصیت خریدار همان شخصیتی است که شما می خواهید با محتوای تولیدی خود به او دسترسی پیدا کنید. این شخصیت نیمه داستانی، نمایندهای از مخاطبان هدف شما به شمار میآید. مخاطبان هدف همان افرادی هستند که بیشترین سود را از پیامی که میدهید، میبرند و به مشتریان دائم تبدیل میشوند.
ایجاد یک شخصیت خریدار مستلزم کمی تحقیق، برآورد تخمینی و اصلاحات نهایی است. اما نتیجه نهایی، تصویر روشنی از شخصی است که میخواهید برای او بازاریابی کنید و شخصی است که با رضایت کامل محتوای تولیدی شما را مصرف میکند.
آیا در مورد نقطه شروع تردید دارید؟ از ابزار MakeMyPersona هاب اسپات برای ایجاد شخصیت خریدار خود استفاده کنید. هرچند این ابزار به زبان انگلیسی است ولی به شما کمک خواهد کرد یک دید کلی و همچنین سریع در مورد پرسونای مخاطبانتان داشته باشید.
۳. به سفر مشتری اعتماد کنید
اگر تا به حال سردرد را تجربه کرده باشید، حتما میدانید که اولین کار، تلاش برای یافتن دلیل آن است. شاید بدن شما با کمبود آب مواجه است، یا کافئین خون شما کاهش یافته است و یا احتمال دارد که بیمار باشید. پس از تشخیص دلیل اصلی، نوبت به یافتن راهحل است؛ مقداری آب بنوشید، یک فنجان اسپرسو بنوشید و یا دارو مصرف کنید.
در نهایت، باید بین گزینههای مختلف تصمیمگیری کنید: آب معدنی یا آب شیر؟ قهوه استارباکس یا Peet؟ قرص آلو یا تایلنول؟ امید بر این است که سردرد شما فروکش کند و شما روز خود را به خوبی پشت سر گذارید.
این نمایانگر سفر مشتری است. هر یک از مشتریان بالقوه شما به دنبال یافتن مسیری برای یک راهحل هستند. این مسیر شامل سه مرحلهی آگاه شدن، توجه و تصمیمگیری است. اما هر یک از مشتریان بالقوه شما در بخش متفاوتی از آن سفر قرار دارند، بنابراین مهم است که در هر مرحله از محتوا برای جذابیت بیشتر استفاده کنید.
با تولید محتوا برای هر مرحله از سفر مشتری، اطمینان حاصل میکنید که هیچ بازدیدکنندهای از دست نمیرود و هر فردی که از سایت شما بازدید میکند، اطلاعات مفید و مرتبطی را دریافت خواهد کرد.
شما همچنین میخواهید قالبی را برای محتوای خود انتخاب کنید که متناسب با هر مرحله از سفر مشتری است. یک بازدیدکننده جدید در مرحله آگاه شدن، دموی آنلاین از محصول شما را نمیخواهد بلکه آنها یک چک لیست سریع یا پست وبلاگی را مطالعه خواهند کرد که به درک مشکل به آنها کمک خواهد کرد. مشتری بالقوه نیازی نیست در مورد تمام راهحلهای محتمل بداند، آنها به مشاوره یا توضیحی نیاز دارند که نشان میدهد محصول شما راهحل درست است. همیشه مخاطبان خود را در جایی که هستند، ملاقات کنید.
در ادامه، راهنمای بهترین قالبهای محتوا برای هر مرحله از سفر مشتری آورده شده است:
آگاهی: وایت پیپر یا اوراق سفید، پست وبلاگ، چک لیست، شیت نکته، اینفوگرافیک، کتاب الکترونیکی، بازی، کوییز.
توجه: پادکست، وبینار، کاربرگ، ماتریس مقایسه، تمپلیت یا الگو.
تصمیم: دمو، نسخه آزمایشی، راهنمای محصول، مشاوره، کوپن.
۴. انجام حسابرسی و بررسی محتوا
اگر برای مدتی است تولید محتوا را بدون جهت مشخصی انجام میدهید یا همواره استراتژی خاصی را دنبال کردهاید، باید بدانید که هر دپارتمان بازاریابی میتواند از حسابرسی محتوا سود ببرد. تنها به خاطر این که شما یک استراتژی خاص را آغاز نکردهاید، بدان معنا نیست که محتوای شما مناسب هیچ استراتژی نیست.
حسابرسی محتوا در واقع صورتبرداری از کاری که انجام دادهاید و سپس سازماندهی آن برای یک برنامهی محتوایی جدید است. به عبارت دیگر حسابرسی بررسی دقیق محتوا است.
این فرآیند ممکن است شامل نوعی بازنویسی باشد یا میتواند شکافهایی که لازم است با محتوایی که مطابق با شخصیت و مرحلهی سفر شماست را پر کند.
در ادامه، نحوهی انجام حسابرسی محتوا را توضیح خواهیم داد:
- تمام محتوای خود را در یک برگهی گسترده جمع کنید.
- ستونهایی را برای کلمات کلیدی هدف، شخصیت خریدار، مرحلهی سفر مشتری، قالب و موضوع اصلی ایجاد کنید و سپس این ستونها را برای هر محتوا پر کنید.
- ستونهایی را برای معیارهای کلیدی از قبیل بازدید صفحه، به اشتراکگذاریها و تعامل و غیره اضافه کنید.
- در نهایت، هر پست (با استفاده از موارد برجسته یا ستون دیگر) را بر اساس آنهایی که خوب هستند، نیاز به بهبود دارند، باید بازنویسی شوند یا میتوانند با پستهای دیگر ترکیب شوند، دستهبندی کنید.
در حالی که حسابرسی محتوا ممکن است خستهکننده باشد اما تمام این کارهای دستی ارزش افزایش ترافیک و مشتریان بالقوه را دارد. به علاوه، شما یک برنامهی تایید شده برای ادامهی مسیر دارید.
۵. قالب درست را انتخاب کنید
آیا شخصیت خریداری که ایجاد کردهاید را به خاطر دارید؟ شما برای آنها محتوا تولید میکنید. این بدان معنی است که شما باید محتوا را در قالبی بسازید که به بهترین و راحتترین شکل ممکن توسط مشتریان بالقوه استفاده شود.
قالبی که انتخاب میکنید باید پست وبلاگ، ویدیو، اسلایدشیر، عکس، کتاب الکترونیکی، وایت پیپر یا مقالات سفید، پادکست یا هر آنچه که ذهن خلاق شما میتواند تصور کند، باشد. تا زمانی که شخصیت شما را حفظ کند، هیچ مشکلی وجود نخواهد داشت.
علاوه بر این، نیازی نیست برای هر محتوایی که تولید میکنید، تنها از یک قالب استفاده کنید. اما باید بتوانید محتوا را با استفاده از قالبهای مختلف به صورت هماهنگ تولید کنید. منظور من این است که یک مجموعه از پادکست میتواند یک تاکتیک بازاریابی عالی باشد اما اگر منابع یا صبر کافی ندارید، پس وبلاگ میتواند یک مسیر بهتر باشد.
از سوالات زیر به عنوان راهنمایی برای انتخاب قالب محتوا استفاده کنید:
- این محتوا برای چه مرحلهای از سفر مشتری است؟
- استفاده از این محتوا برای مخاطبانتان چقدر ساده است؟
- شخصیت شما، چگونه وقت خود را به صورت آنلاین میگذراند؟
- چه قالبی میتوانید به صورت هماهنگ ایجاد کنید؟
- آیا قادر به تولید محتوا در سطح رقابتی هستید؟
۶. تبلیغ محتوا
چه فایدهای دارد اگر محتوای خوب تولید کنید اما کسی آن را نبیند؟ در یک دنیای ایدهآل، با انتشار پست جدید تعداد زیادی بازدیدکننده به سمت وبسایت شما جذب خواهند شد. اما در واقعیت، به ویژه وقتی تازه کار خود را شروع کردهاید، باید توجه بازدیدکنندگان را جلب کنید یا به عبارت سادهتر آنها را به سمت فضای آنلاین خود سوق دهید.
از این رو، تبلیغ محتوا به اندازهی استراتژی تولید محتوا اهمیت دارد.
طرح تبلیغاتی شما باید متناسب با شخصیت خریدارتان باشد. برای این منظور باید به این پرسشها پاسخ دهید: آنها وقت خود را چگونه به صورت آنلاین میگذرانند؟ در چه ساعتی از روز از یک پلتفرم خاص استفاده میکنند؟ هر چند وقت یکبار میخواهند از محتوای تولیدی شما بازدید کنند؟ چه نوع محتوایی را ترجیح میدهند؟ چه موضوعاتی آنها را وادار به کلیک کردن میکنند؟
تبلیغ محتوا با توجه به نوع رسانه متفاوت است و قوانین مشخصی برای هر رسانه باید رعایت شوند.
۷. شبکه اجتماعی
در حالی که شبکه اجتماعی یک ابزار برای برقراری ارتباط است، میتوان از آن برای تبلیغ محتوا نیز استفاده کرد. تنها کافی است بین تبلیغ خود، به اشتراکگذاری اطلاعات مفید و سرگرمی تعادل برقرار کنید. فیسبوک، توییتر، اینستاگرام، یوتیوب و اسنپ چت همگی پلتفرمهای فوقالعادهای هم برای تولید و هم برای به اشتراکگذاری محتوای مرتبط هستند. کلید موفقیت، اصلاح و تغییر محتوا متناسب با نوع پلتفرم است.
۸. بازاریابی ایمیلی
ایمیل یکی از بهترین روشهای دسترسی به مخاطب خصوصا از طریق تبلیغ محتواست. دلیل این امر این است که هر فردی در فهرست ایمیل شما از قبل تصمیم گرفته است تا از شما مطلع شود و شما میتوانید این اطمینان خاطر را به آنها بدهید که پیامتان را دریافت خواهند کرد. از همه مهمتر این است که شما میتوانید با ارسال محتوای مرتبط با فهرستهای تقسیمبندی شده، نرخ باز شدن ایمیل خود را بهبود ببخشید. این بدان معنی است که آنها مشتاقانه ایمیلهای ارسالی شما را مطالعه خواهند کرد.
۹. تبلیغ پولی
پرداخت به ازای هر کلیک (PPC) به شما کمک میکند تا محتوای تولیدی خود را از طریق تبلیغات هدفمند و پولی در معرض دید مخاطبان جدید قرار دهید. این تبلیغات میتوانند بر روی شبکههای اجتماعی، موتورهای جستجو یا سایر وبسایتها بکار گرفته شوند.
به محض این که شخصیت خریدار خود را تعریف کردید، باید مسیر درست را برای تبلیغات پولی خود انتخاب کنید تا در جای درست سرمایهگذاری کرده باشید. وقتی مخاطبان شما کاهش مییابند، تبلیغات پولی میتوانند نرخ بازگشت سرمایه (ROI) بالایی را برای شما بدست آورند.
۱۰. همنشری محتوا
تبلیغ محتوای خود از طریق کانالهای شخص ثالث معتبر، روشی عالی برای جذب مخاطب است. همنشری محتوا شما را در معرض دید قرار میدهد به گونهای که به روشهای دیگر قابل دستیابی نیست. میدانم که کلمه همنشری تا به حال به گوشتان نخورده است اما باید بدانید که منظور ما از همنشری، به اشتراکگذاری یک محتوای تولیدی تکراری در یک یا چند پلتفرم متفاوت است.
۱۱. استفاده مجدد از محتوا
هنگام استفاده مجدد از محتوا، از چیزی که برای تولید آن زمان زیادی را صرف کردهاید، مجدد استفاده میکنید و آن را به قالبهای مختلف تغییر شکل میدهید به گونهای که به طور گستردهتر مورد استفاده قرار گیرد.
این فرآیند را به عنوان یک بازیافت در نظر بگیرید. با این کار شما زمان کمتری را برای تولید محتوا و زمان بیشتری را برای ارائهی محتوا به مخاطبان خود صرف خواهید کرد. به عنوان مثال، پست وبلاگی که در مورد آمار بازاریابی نوشتهاید را میتوانید به عنوان یک اینفوگرافیک عالی یا حتی یک محتوای ویدئویی بکار گیرید.
در صورتی که محتوایی را در یک قالب تولید کردهاید، به سایر روشهایی فکر کنید که میتوانید از آن اطلاعات به همان اندازه موثر استفاده کنید.
فرآیند تولید محتوا
ما بازاریابها بسیار پر مشغله هستیم و وقت اضافی برای تلف کردن بر روی سیستمهای ناکارآمد نداریم. به همین دلیل است که برای هر کاری که انجام میدهیم، فرآیندهایی را ایجاد میکنیم. به عبارت دیگر، ما یک سیستم را طراحی میکنیم، آن را راهاندازی میکنیم، آن را اصلاح میکنیم تا وقتی که کار کند و در نهایت سیستم را بارها و بارهای تکرار میکنیم تا به نتیجه مطلوب خود دست یابیم. به کمپینهای بازاریابی که تا به امروز انجام دادهاید، فکر کنید؛ وبینارها، پاسخهای خودکار (autoresponder) و نظرسنجیها. هر یک از آنها یک فرآیند دارند. تولید محتوا هم هیچ تفاوتی با آنها ندارد.
مراحل زیر را به منظور تولید محتوا، حذف برآوردهای تخمینی و ایجاد فضای ذهنی خلاقتر دنبال کنید.
۱. تحقیق سئو
به احتمال زیاد ایجاد شخصیت خریدار، ایدههایی در مورد موضوعات مختلفی برای نوشتن، سوالاتی که مخاطبانتان دارند و نقطه شروع کارتان به شما ارائه میدهد. اکنون، شما باید تایید کنید که آیا آن ایدهها در مقیاس گستردهتر برای مخاطبان بیشتر قابل اجرا هستند یا نه. به طور قطع نوشتن یک پست وبلاگ برای تنها یک فرد خوب است اما آیا این هدر دادن انرژی و زمان نیست؟
تحقیق سئو یا به عبارتی تحقیق کلمه کلیدی، حجم جستجوی یک عبارت کلیدی خاص را به شما نشان خواهد داد و این که آیا سرمایهگذاری بر روی تولید یک محتوا در مورد آن کلمه کلیدی ارزشش را دارد یا نه.
یک روش خوب برای انجام تحقیق کلمه کلیدی، نوشتن سوالاتی است که شخصیت خریدار شما بر اساس چالشها و اهداف آنها باشد. سپس، تحقیق کلمه کلیدی را در مورد آن جستارها انجام دهید تا ببینید که آیا افراد کافی آن را جستجو میکنند یا نه. یک قاعده کلی این است که کلمات کلیدی در دسترس را مورد هدف قرار دهید، به این معنی که حجم جستجوی ماهانه (MSV) و سختی کلمه کلیدی متناسب با اعتبار دامنه شما باشد. وقتی وبلاگنویسی را شروع میکنید، تلاش برای مورد هدف قرار دادن کلمات کلیدی با حجم بالا برای شما خیلی مناسب نخواهد بود.
قبل از ادامه بحث، یک توضیح سریع و مختصر در مورد سئو ارائه میدهیم:
یک فاکتور مهم که به شما کمک میکند تا در موتورهای جستجو به رتبههای بالا دست یابید، اعتبار دامنه است. هر چه تعداد سایتهای خارجی که به محتوای تولیدی شما لینک میدهند، بیشتر باشد یعنی اعتبار دامنه شما بیشتر خواهد بود. برای رسیدن به این منظور، شما باید یک مجموعه بسیار گسترده از محتوا داشته باشید که ارزش کافی برای لینکدهی را دارد. این بدان معنی است که هر چه مدت زمان طولانیتری را به تولید محتوا با کیفیت بالا اختصاص دهید، اعتبار دامنه شما بالاتر خواهد بود و خیلی راحتتر برای کلمات کلیدی بسیار رقابتی رتبهبندی میشوید که شما را در صفحه اول موتور جستجوگر گوگل قرار میدهند.
اگر هنوز به این مرحله نرسیدهاید، بهترین کار این است که کلمات کلیدی دم بلند با حجم کم و حداقل مقدار دشواری (کمتر از 50) را مورد هدف قرار دهید. منظور ما کلمات کلیدی با 200 الی 1000 جستوجوی ماهیانه است. این کار به شما شانس خوبی برای رتبهبندی کلمات کلیدی و ارائهی محتوای خود به مخاطب را خواهد داد.
توضیح در مورد سئو کافیست. برمیگردیم به موضوع مورد بحث.
چند روش برای انجام تحقیق کلمه کلیدی وجود دارد:
- از ابزارهای تحقیق کلمه کلیدی مانند SEMRush یا Moz Keyword Explorer استفاده کنید.
- کلمه کلیدی مد نظر خود را در یک موتور جستجو تایپ کنید و از جستارهای خودکار یادداشتبرداری کنید.
- بخش جستجوهای مرتبط در صفحات نتایج موتور جستجو (SERP) را بررسی کنید.
۲. ایدهپردازی
حال که کلمات کلیدی هدف خود را تعیین کردهاید، وقت ایدهپردازی در مورد تولید محتوا فرا رسیده است. جستجوی هاب اسپات نشان میدهد که بهترین روش برای سازماندهی محتوا، بکارگیری خوشههای موضوعی است. به این معنی که شما یک صفحه ستون جامع و بلند را بر مبنای کلمه کلیدی خود ایجاد میکنید و سپس به محتوایی که در مورد زیر موضوعات مرتبط تولید کردهاید، لینک میدهید (پستهای وبلاگی را مد نظر داشته باشید).
مدل خوشه بندی موضوعی، طوفان فکری و ایدهپردازی را بسیار راحتتر میکند زیرا ساختاری دارد که میتوانید آن را دنبال کنید (قبلا هم به شما گفتیم که فرآیندها را دوست داریم). شما میتوانید از کلمه کلیدی اصلی خود برای ایجاد ستونی استفاده کنید که آن موضوع را به طور کامل پوشش میدهد. به عنوان مثال، بنویسید: «راهنمایی برای تولید محتوا». سپس، شما میتوانید محتواهای کوتاهتر مانند اینفوگرافیکها، پستهای وبلاگ و الگوها را تولید کنید که به مخاطب در درک عمیقتر موضوع و مورد هدف قرار دادن کلمه کلیدی دم بلند کمک میکند.
اگر با ایدهپردازی مشکل دارید، بهتر است از کتابهایی که مطالعه کردهاید، مقالات صنعتی، سایتهای رقبای خود و یا جستجوهای مرتبط در صفحات نتایج موتور جستجو (SERP) الهام بگیرید.
به محض این که ایدههای شما شکل گرفتند، شما میتوانید تقویم سردبیری خود را توسعه داده و تولید محتوا را آغاز کنید.
۳. نگارش
در این بخش در مورد فرآیند نگارش صحبت خواهیم کرد. این احتمال وجود دارد که شما در تولید یک محتوای خاص مانند ویدئو، گرافیک یا پادکست قدرت بیشتری داشته باشید. فرقی نمیکند که قدرت شما در چه زمینهای است، فرآیند تولید از چندین دستورالعمل کاملا مشابه پیروی میکند. این دستورالعملها عبارتند از:
- شخصیت خریدار را بنویسید. از صدا، حسن تعبیر و حتی حس شوخ طبعی آنها برای تولید محتوایی مناسب استفاده کنید.
- از عناوین، توضیحات متا و سایر فاکتورها برای جذب مخاطب به مطالعهی محتوای خود استفاده کنید. برتری محتوای تولیدی خود را در عنوان بیاورید تا مخاطب دلیلی برای خواندن مطلب داشته باشد.
- محتوای منحصر به فرد تولید کنید. از گردآوری اطلاعاتی که همین حالا نیز در دسترس هستند، بپرهیزید. به منظور تاکید بر نکات مورد نظر خود، یک سبک منحصر به فرد را بکار گیرید یا به تحقیق جدید استناد کنید.
- به یک ایده پایبند باشید و از محتوای خود برای تقویت آن استفاده کنید. خواننده خود را با تلاش برای توضیح چندین موضوع نیمه مرتبط در قالب یک محتوا گیج و سردرگم نکنید.
- به صدای خود وفادار بمانید. سعی نکنید مخاطب خود را با سخنوری یا واژگان گسترده تحت تاثیر قرار دهید خصوصا وقتی که مخاطب شما این را نمیخواهد.
- مختصر و روراست باشید. شما میخواهید مخاطبان با شما ارتباط برقرار کنند و از محتوای شما ارزش کسب نمایند. نیازی نیست استعارههای گیجکننده را بکار گیرید.
۴. ویرایش
روشی که کار خود یا حتی دیگران را ویرایش میکنید، یک فرآیند بسیار ذهنی و انتزاعی است. ممکن است بخواهید همزمان با نگارش، فرآیند ویرایش را نیز پیش ببرید یا این که چند روز صبر کنید و با دید تازه کار را ویرایش کنید. ممکن است گرامر برای شما اهمیت زیادی داشته باشد یا یک محتوای محاورهای را مورد هدف قرار دهید.
در هر صورت، چند نکته وجود دارند که هنگام اصلاح محتوای خود باید به آنها توجه کنید. به عنوان مثال، وجه معلوم، نگارش روان و سلیس، جملات کوتاه و فضای خالی زیاد. یک همکار یا یک مدیر را برای بررسی محتوای تولیدی مد نظر داشته باشید.
۵. آپلود محتوا
حال که محتوای شما آماده شده است، باید آن را در دسترس افراد قرار دهید. سیستم مدیریت محتوا (CMS)، نرمافزاری است که محتوای دیجیتالی را میزبانی میکند و به شما اجازه میدهد تا محتوا را بر روی وبسایت خود (یا هر جای دیگر بر روی وب) به نمایش درآورید.
مزیت CMS این است که تمام محتوای شما را به هم متصل و آن را در یک مکان واحد ذخیره میکند. بنابراین، شما میتوانید به راحتی در مقاله وبلاگی خود به یک صفحه فرود لینک دهید یا یک پیشنهاد محتوایی را در یک ایمیل درج کنید. علاوه بر این، شما میتوانید نتایج تمام محتواهای تولیدی خود برای یک کمپین خاص را تجزیه و تحلیل کنید. این کار در حسابرسی محتوا به شما کمک خواهد کرد. CMS شما را از داشتن یک سیستم بازاریابی محتوایی از هم گسیخته نجات میدهد.
به عنوان مثال، وردپرس میتواند یک شروع خوب باشد.
۶. انتشار
انتشار محتوا به سادگی کلیک کردن بر روی یک دکمه است. بنابراین، چرا باید بخشی را به آن اختصاص دهیم؟ زیرا انتشار محتوا همیشه هم کار سادهای نیست. شما میتوانید بلافاصله پس از آپلود محتوا آن را منتشر کنید یا با منتظر ماندن تا زمینه مناسب، تاثیرگذاری آن را به حداکثر برسانید.
اگر تازه کار خود را شروع کردهاید، سریع کلیک کردن بر روی گزینه انتشار تاثیر چندانی بر روی مخاطب نخواهد داشت. اما در صورتی که یک برنامه انتشار منظم را دنبال میکنید؛ مانند انتشار یک پست جدید هر چهارشنبه؛ مخاطبان شما انتظار دارند که در روز چهارشنبه پست جدید را مشاهده کنند.
یک نکته دیگر که باید به خاطر داشته باشید این است که محتوا را مطابق با ترندها یا رویدادهای حساس به زمان منتشر کنید. به عنوان مثال، اگر در مورد تعطیلات ملی و رویدادهای در حال وقوع محتوا تولید میکنید، باید آنها را در زمان خاصی منتشر کنید.
یک CMS به شما این امکان را میدهد تا پستها را برای یک تاریخ و زمان مشخص در آینده زمان بندی کنید. بنابراین، شما میتوانید کلیک کنید، پست را زمانبندی کنید و بقیه کار را به CMS بسپارید.
ابزارهای تولید محتوا
در حالی که سیستم مدیریت محتوا (CMS) به شما کمک خواهد کرد تا محتوای خود را مدیریت کنید اما در تولید آن به شما کمکی نخواهد کرد. در اینجاست که ابزارهای تولید محتوا مفید واقع میشوند.
این ابزارها خصوصا وقتی ذوق هنری ندارید یا توانایی مالی برای استخدام یک فرد متخصص را ندارید، سودمند خواهند بود. از GIFها گرفته تا اینفوگرافیکها، این ابزارهای تولید محتوا به شما کمک میکنند تا فارغ از نوع محتوایی که تولید میکنید، یک فرد حرفهای در زمینه تولید محتوا به نظر آیید.
Canva: این نرمافزار به شما کمک میکند تا طراحیهای زیبایی را برای هر پلتفرمی از تبلیغات اجتماعی گرفته تا عکسهای کاور فیسبوک و اینفوگرافیکها بسازید. این نرمافزار دارای الگوهای دلپذیر زیبایی است که به شما اجازه میدهد تا به صورت رایگان، رنگها، تصاویر و متن را شخصیسازی کنید.
Giphy: گیفها به عنوان یک فرم بسیار معمولی از برقراری ارتباط جایگزین ایموجیها شدهاند. بنابراین، روشی قابل قبول برای ارائهی محتوا هستند. نرمافزار Giphy به شما اجازه میدهد تا میلیونها GIF از پیش ساخته شده را در پایگاه داده آنها جستجو کنید یا حتی GIF خاص خود را ایجاد کنید.
Vidyard: یک پلتفرم میزبان ویدئو است که مختص بازاریابها ساخته شده است. این نرمافزار به شما اجازه میدهد تا با افزودن لایههای مختلف، متن یا دکمههای CTA، تست اسپلیت و رونویسی ویدئوی خود را شخصیسازی کنید و علاوه بر اینها دارای ویژگیهای سئو نیز است.
SurveyMonkey: یک پلتفرم پیشرو در ساخت نظرسنجی است. چرا به چنین چیزی نیاز پیدا خواهید کرد؟ زیرا یک بازاریاب خوب میداند که بازخورد مشتری برای یک کمپین بازاریابی کارآمد، بسیار مهم است.
MakeMyPersona: یک ابزار جالب شرکت هاب اسپات است که شما را در طول روند ایجاد شخصیت خریدار راهنمایی خواهد کرد. شما میتوانید در فرآیند تولید محتوای خود یک سند را به عنوان مرجع تولید کنید.
Anchor: یک ابزار پادکست برای افراد تازهکار است. این نرمافزار کاملا رایگان است و برای شما این امکان را فراهم میکند تا اپیزودهای نامحدودی را ضبط و ذخیره کنید و به راحتی آنها را در هر پلتفرم شخص ثالثی آپلود کنید.
این فهرست بسیار فراتر از یک فهرست جامع و کامل از ابزارهای فوقالعادهی تولید محتوا است. این فهرست به شما در تولید محتوا کمک خواهد کرد!
ایجاد یک برنامه محتوا
محتوا در همه جا وجود دارد اما موفقیت و کارآمدی آن به توانایی شما در سازگاری با رسانههایی که از آنها استفاده میکنید، بستگی دارد. به منظور انتشار پست در رسانهها و پلتفرمهای مختلف، یک سایز یا استایل مشترک برای همه مناسب نخواهد بود.
محتوای شبکه اجتماعی از محتوای وبلاگی و نیز محتوای منتشر شده بر روی وبسایت تفاوت دارد. از این رو، شما باید تولید محتوای خود را به گونهای مدیریت کنید که به مخاطب هدف خود دست یابید.
در ادامه، دستورالعملهایی را برای به اشتراکگذاری محتوا در پلتفرمهای مختلف مورد بررسی قرار خواهیم داد.
۱. محتوای شبکه اجتماعی
تولید محتوا برای شبکههای اجتماعی خود یک هنر است. از آنجایی که بیش از 2.6 میلیارد کاربر در سراسر جهان از پلتفرمهای مختلف شبکههای اجتماعی استفاده میکنند، ارزش دارد که وقت خود را صرف آن کنید. علاوه بر این، افرادی که شما را در شبکههای اجتماعی دنبال میکنند مانند مشتریان راغب هستند و به آنچه تولید میکنید علاقه نشان میدهند. بنابراین، شما مخاطبان مشتاقی را در اختیار دارید که آمادهی تعامل با محتوای تولیدی شما هستند.
در اینجا چند نکته مختصر در مورد تولید محتوا در برخی از کانالهای اجتماعی محبوب آورده شده است.
فیسبوک را میتوان برای ایجاد جوامع کوچک مورد استفاده قرار داد. برای این کار کافی است از گروههای فیسبوکی یا اشتراکگذاری محتوا برای انبوهی از مخاطبان در صفحات فیسبوکی کمک بگیرید. وقتی نوبت به اشتراکگذاری محتوا میرسد، سوالات و ویدئوها بیشترین مخاطب را به خود جذب میکنند.
اینستاگرام بهترین پلتفرم برای اشتراکگذاری تصاویر با کیفیت بالا و ویدئوهای کوتاه با کپشنهای مختصر و مفید است. هشتگها به شرطی که با حساب کاربری و کسب و کار شما سازگاری داشته باشند، به خوبی با این پلتفرم کار میکنند. استوریهای اینستاگرام نیز روش جدیدی را برای تعامل با دنبالکنندگان، از نظرسنجیهای کوچک گرفته تا سوالات و ویدئوهای زنده معرفی کردهاند.
یوتیوب بیش از 1.3 میلیارد کاربر و حساب کاربری دارد. کاربران از این پلتفرم برای تماشای محتوا از ویدئوهای DIY گرفته تا ویدئوهای طنز استفاده میکنند. برخی از موفقترین محتواهای تولیدی در این پلتفرم عبارتند از راهنماهای عملی، وی لاگ یا همان ویدئو بلاگها، بررسی محصولات و فیلمهای آموزشی.
بهترین روشهای استفاده از توییتر برای تولید محتوا به صورت پیامهای کوتاه، تصاویر معین، هشتگهای مرتبط و بازنشر است. و البته پاسخ به توییت تا حد زیادی در جذب مخاطب به شما کمک خواهد کرد.
۲. محتوای وبسایت
محتوای وبسایت باید بر سه مورد تمرکز داشته باشد: شخصیت، کلمهی کلیدی هدف و راهحل شما. برخلاف محتوای وبلاگ، نسخهی موجود در وبسایت شما نیاز دارد تا بازدیدکنندگان را به یک روش منسجم و طبیعی به سمت راهحل شما راهنمایی کند. به محتوای همانند نقشهای به سمت محصول خود فکر کنید.
مراقب باشید که بازدیدکنندگان را از طریق فیدهای شبکههای اجتماعی و عوامل حواس پرتکنندهی دیگر دور نکنید. زمانی که یک مشتری بالقوه را جذب کردهاید، شما باید هر کاری برای نگه داشتن آنها انجام دهید و این کار اصلی محتوای وبسایت شما است.
۳. محتوای وبلاگ
هدف از محتوای وبلاگ، پشتیبانی از کسب و کار از طریق جذب افراد غریبه و ایجاد لیدهای واجد شرایط است. محتوای وبلاگ یک منبع آزاد است که اغلب به فروش مرتبط نیست اما هیچگاه قدرت یک وبلاگ خوب در زمینهی درآمدزایی برای کسب و کارتان را دست کم نگیرید. پژوهشها نشان داده است که شرکتهایی که بیشتر به وبلاگ خود اهمیت میدهند، ترافیک و لید بیشتری نسبت به سایرین به دست میآورند.
تجزیه و تحلیل محتوا
آخرین و بدون شک مهمترین گام در تولید محتوا، تجزیه و تحلیل محتوا است. بدون داده نمیتوانید متوجه شوید که عملکرد کدام استراتژی بهتر است یا چگونه میتوان آن را بهبود دهید.
چندین نقطه داده وجود دارد که هنگام تجزیه و تحلیل داده میتوانید آنها دنبال کنید؛ بنابراین، از اهداف خود به منظور راهنمایی در تنظیم پارامترها استفاده کنید. هر کاری که میخواهید با محتوای خود انجام دهید، به شما در انتخاب معیارها کمک خواهد کرد (آیا هدف اولیهای که ما در موردش صحبت کردیم را به یاد دارید؟).
آنچه که میخواهید تجزیه و تحلیل کنید، کاملاً به خودتان بستگی دارد اما ایدههایی برای ردیابی معیارها وجود دارد:
- بازدید از صفحه: تعداد کاربرانی که از محتوای شما دیدن میکنند.
- ترافیک ارگانیک: مقدار ترافیکی که از موتورهای جستجو به دست میآید.
- نرخ پرش (بانس ریت): درصدی از بازدیدکنندگانی که سایت شما را پس از بازدید تنها یک صفحه ترک میکنند.
- نرخ تبدیل: درصدی از بازدیدکنندگانی که در یک دعوت به اقدام مشارکت دارند. مانند کلیک روی یک دکمه خاص!
- نرخ تعامل: تعداد افرادی که از طریق لایک کردن، نظر دادن یا روشهای دیگر با محتوای شما تعامل برقرار میکنند.
- رشد مخاطبان: مشترکین یا لیدهای جدیدی که از بخشی از محتوا ایجاد میشوند.
تولید محتوا را شروع کنید
تولید محتوا یک فرآیند تکراری است که نتیجهی بسیار مطلوبی بر مخاطبان شما دارد. با اتمام فرآیند تولید محتوا میتوانید کار خلاقانهای را ایجاد کنید که نه تنها مخاطبانتان را به وجد میآورد بلکه موجب رشد کسب و کارتان نیز میشود.
سوالات متداول
آیا تولید محتوا یک مهارت است؟
توجه کنید که شما قرار است محتوایی را تولید و یا بهتر بگوییم خلق کنید. هرچند نگاه به تولید محتوا ممکن است در نظر فعالان این حوزه کمی متفاوت از یکدیگر باشد، اما به هر حال شما میبایست چیزی جدید به مخاطبان خود ارائه دهید. این بدان معنا است که حتی اگر قصد کپیبرداری از یک متن را دارید، بازهم باید آن را به شیوهای بنویسید که با متن قبلی کاملا متفاوت باشد، در حالی که همان پیام را منتقل میکند. حال از شما میپرسیم: «اگر این مهارت نیست پس چیست؟!». به علاوه، اگر میخواهید یک تولیدکننده محتوا باشید، علاوه بر ندای درونی خود بهتر است همواره نویسندهای خلاق و متفاوت باشید.
آیا شغل تولید محتوا سودآور است؟
اگر نظر ما را بخواهید، هر شغلی برای خودش میتواند سودآور باشد. حتی اگر رشته تاریخ یا فلسفه خوانده باشید! بهتر است به این سوال اینگونه پاسخ بدهیم که: اگر در شغلی دارای استعداد و علاقه باشید، میتوانید چنان درآمدی از آن شغل داشته باشید که حتی بقیه در خواب هم نمیتوانند تصور کنند.
اما بهطورکلی اگر بهعنوان یک کارشناس تولید محتوا در شرکتی مشغول به کار شوید، میتوانید حقوق خوبی داشته باشید. البته میزان حقوق به شهر، شرکت محل کار، تجربه، استعداد نویسندگی، مهارت کار با کامپیوتر و اینترنت و البته مهارتهای زبانی شما نیز بستگی دارد. همچنین، از آنجایی که امکان دورکاری در شغل تولید محتوا وجود دارد، میتوانید کارهای پروژهای نیز برای خود داشته باشید که در این صورت به درآمد ثابت شما نیز افزوده میشود.
بهترین سایتهای استخدام تولیدکننده محتوا کجاست؟
تعدادی سایت تولید محتوای عالی وجود دارند که می توانند به شما کمک کنند. در اینجا برخی از بهترین سایتهای تولید محتوای ایرانی را به شما معرفی میکنیم.
- کلمه پزی
- کارلنسر
- رایا مارکتینگ
- فرا محتوا
- رایتینا
- الو کانتنت
- کپی فای
- فارس محتوا
شما میتوانید به عنوان یک نویسنده برای این سایتها کار کنید که یک راه عالی برای کسب درآمد و تجربه است و یا اگر شما خود صاحب یک کسب و کار هستید، میتوانید در ازای مبلغی از یکی از این سایتها درخواست تولید محتوای با کیفیت برای تبلیغ محصولات خود کنید. در هر حال پیشنهاد ما به شما این است که قبل از گرفتن هر تصمیمی به خوبی در رابطه با این سایتها تحقیق کنید.
بهترین ابزارهای تولید محتوا چیست؟
برای تولید محتوا مهمترین ابزار خود شما هستید! بله، درست متوجه شدید. اجازه بدهید برای روشنشدن موضوع، مثالی برای شما بزنیم. آیا تا به حال از ترجمه گوگل استفاده کردهاید؟ هیچ به این موضوع فکر کردهاید که چرا با وجود ترجمه گوگل، بازهم شغل مترجمی رونق دارد؟ دلیل این موضوع کاملا روشن است: یک ماشین هرگز نمیتواند کار انسان را انجام دهد!
اگر شما فردی خلاق و عاشق نویسندگی هستید، بیشتر راه را طی کردهاید. تنها کافی است با یادگیری یک زبان دوم مانند زبان انگلیسی، کمی مهارتهای ترجمهای خود را افزایش دهید. البته برای تولید محتوا شما باید یک جستجوکننده خوب در اینترنت نیز باشید. در نهایت میتوانید اصول سئو را نیز برای تولید محتوا یاد بگیرید و از ابزارهای جستجوی کلمات کلیدی مانند سایت «keywordtool.io»، برای یافتن کلمات کلیدی استفاده کنید.
بهترین استراتژی های تولید محتوا کدامند؟
برای این که بتوانیم در زمینه تولید محتوا قوی عمل کنیم، حتما باید بتوانیم با استراتژی و برنامههای از پیش تعیین شده پیش برویم. برای تعیین استراتژی میتوانید از نکات زیر استفاده کنید:
- از کلمه تکراری اشتباه خودداری کنید.
- محتوا باید از تعداد کلمات کافی برخوردار باشد.
- حتما خلاقانه و با درنظر گرفتن محتواهای رقیب سعی در تولید محتوایی اصولی کنید.
- زمان بندی در تولید محتوا و انتشار آن را حتما در نظر داشته باشید.
- نیازهای مخاطب را مد نظر داشته باشید و بر این اساس محتوا تولید کنید.
- اصول به روز شده تولید محتوا و آپلود آن در سایت را حتما در نظر داشته باشید.
رعایت این موارد باعث می شود تا بتوانید به بهترین شکل ممکن یک محتوا کاربردی تولید کنید.
چگونه تولید محتوا را یاد بگیریم؟
برای آنکه تولید محتوا را یاد بگیرید لازم است در ابتدا پیشنیازهای آن را بدانید:
در مرحله اول برای آنکه یک محتوای خوب بنویسید باید مهارت نویسندگی داشته باشید. برای رسیدن و تقویت این مهارت میتوانید از کتب و مقالات معتبر و مختلف استفاده کنید.
در مرحله بعد یک تولیدکننده محتوا بایستی نیاز و علایق مخاطبان خود را بشناسد و محتوای خود را مطابق با این اطلاعات تولید کند.
همچنین با توجه به نوع محتوایی که میخواهید تولید کنید، مهارتها و استعداهای متناسب با آن را از منابع معتبر و مفید کسب کنید.
بعد از این مراحل که پیشنیازهای تولید محتوا هستند، برای یک تولید محتوای حرفهای لازم است به دنبال یادگیری سئو، بازاریابی، تحقیق کلمات کلیدی و … باشید که برای فراگیری آنها میتوانید از مقالات، سایتهای معتبر و دورههای تخصصی کاربردی استفاده کنید. برخی منابع مختلف برای یادگیری تولید محتوا عبارتند از:
۱. سایت کلمهپزی
۲. سایت فرادرس (خرید محتوای آموزشی تولید محتوا)
۳. کتاب ماشین محتوا از دن نوریس
۴. کتاب همه نویسنده ایم از آن هندلی
هزینه های تولید محتوا چقدر است؟
هزینه متوسط یک کمپین بازاریابی محتوا برای یک سازمان، از 3 میلیون تومان در ماه تا بیش از 40 میلیون تومان در ماه میتواند متفاوت باشد. با این حال، آنچه مهم است، این است که هزینه به اندازه بازگشت سرمایه اولیه نیست و برای هر سازمان ممکن است که موجب ضرر شود. به همین دلیل بهتر است حتما محتوای سایت خود را به دست افراد حرفهای و با تجربه در این زمینه قرار دهید تا به بهترین شکل ممکن از سرمایه گذاری خود سود دریافت کنید. در همین راستا برای تولید محتوا دو راه دارید؛ یا باید یک نویسنده و تولیدکننده محتوا با هزینههای ثابت استخدام کنید و یا تولید محتوای خود را با قیمتی معقول از بیرون سفارش دهید.
آیا می شود تولید محتوا را خودکارسازی کرد؟
فناوری با این که میتواند خیلی به ما کمک کند اما محدودیتها و معایبی دارد. همانطور که میدانید، هوش مصنوعی همیشه کیفیت بالایی ندارد. برای مثال ببینید که چگونه هنوز به مترجمان انسانی احتیاج داریم.
کارهای سریع و سطح بالا را میتوان خودکار کرد تا زمان ما برای پروژههای با اولویت بالاتر آزاد شود، و همین امر را میتوان برای ایجاد محتوا نیز گفت. نکته منفی این است که خطاها یا محاسبات نادرست ناشی از کمک هوش مصنوعی باید توسط انسان کاهش یابد. یکی دیگر از نقاط ضعف هوش مصنوعی این است که کار دست انسان چیزی نیست که هوش مصنوعی بتواند آن را تکرار کند. در یک کلام خلاقیت چیزی نیست که هوش مصنوعی بتواند به این سادگی به آن برسد.
تولید محتوای شبکه های اجتماعی چقدر هزینه دارد؟
تولید محتوای شبکه های اجتماعی موضوعی است که هر کسبوکاری باید به آن توجه کرد. برای این که بتوانید هزینه لازم برای تولید محتوای شبکه اجتماعی خود را به دست آورید، باید به چندین فاکتور توجه کنید. اولین و اصلیترین موضوع مربوط به محتوا، کیفیت آن است. بر اساس میزان کیفیت، میزان پرداختی نیز میتواند متفاوت باشد. موضوع بعدی مد نظر توجه به میزان محتوا تولید شده است. حتما سعی کنید میزانی معقول و متناسب به نیاز سایت و شبکه اجتماعی خود تولید کنید. از این طریق میتوان به راحتی شبکه اجتماعی خود را ارتقا دهید. به طور میانگین هزینه تولید محتوا برای یک شبکه اجتماعی از بازه 300 هزار تومان آغاز شده و تا 12 میلیون تومان نیز میتواند وجود داشته باشد.
تولید محتوا در دیجیتال مارکتینگ چه نقشی دارد؟
اگر نظر ما را بخواهید تقریبا میتوان گفت دیجیتال مارکتینگ بدون تولید محتوا هیچ است! شما فقط تولید محتوا را در ارائه مطالب متنی تصور نکنید. فیلمهای تبلیغاتی یا کلیپهای کوتاهی که از محصولات یا خدمات خود تهیه میکنید، پادکستهای آموزشی و حتی عکسی که در شبکههای اجتماعی منتشر میکنید هر کدام در حقیقت یک محتوا هستند که پیام خاصی را به مخاطبان شما منتقل میکنند. هر اندازه محتوای شما جذابتر و هدفمندتر تهیه شود، تاثیرگذاری آن نیز بیشتر خواهد بود. البته کمی بیانصافی است که زحمتهای کارگروه فروش و دیجیتال مارکتینگ را نادیده بگیریم، اما راستش را بخواهید آنها نیز بدون آنکه بدانند دائما در حال تولید محتوا هستند! حال خود قضاوت کنید اگر تولید محتوا را کنار بگذاریم، دیگر چیزی به عنوان مارکتینگ معنایی دارد که بخواهیم بهدنبال نوع دیجیتال آن باشیم؟!
چگونه برای اینستاگرام تولید محتوا کنیم؟
برای جذب مخاطبان بیشتر باید به فکر تولید محتوایی خاص و ارزشمند باشید. تولید محتوا در اینستاگرام یعنی انتقال یک سری اطلاعات سازماندهی شده به شکل عکس، ویدئو و متن به مخاطب مورد نظر. برای آن که بتوانید در اینستاگرام به خوبی تولید محتوا کنید، موارد زیر را به خاطر بسپارید:
۱- مشخص کردن هدف برند و نیاز مخاطبان
۲- بررسی محتوای رقبا و الهام گرفتن از آنها (بدون کپیبرداری)
۳- در نظر گرفتن یک هویت یکپارچه و منحصر به فرد برای محتوای برند. البته در نظر داشته باشید که در این مسیر نیاز است که از سبکهای مختلف برای تولید محتوا استفاده کنید تا از تکراری شدن آنها جلوگیری کنید.
۴- با مخاطبان و مشتریان خود ارتباط دوستانهی بیشتری داشته باشید.
۵- موضوعات مورد نظر برای هر پست را قبل از تولید آن انتخاب کنید.
۶- برای انتشار مطالب در اینستاگرام یک زمان مشخص و مناسب را انتخاب کنید و به آن اختصاص دهید.
چرا باید از تولید محتوا استفاده کنیم؟
این سوال، از مهمترین سوالهاییست که اگر فردی بخواهد کسب و کار خودش را به جایگاه خوبی برساند، به جواب واضح آن نیاز دارد. با کمی تأمل در زندگی روزانهتان، درمییابید که خیلی از تصمیمات، انتخابها و خریدهای خود را از طریق محتواهای مختلف انجام میدهید.
پس اگر بخواهید کسب و کارتان را پر رونق کنید، نیاز به تولید محتوا دارید.
تولید محتوا در ابتدای راه به دلیل آن که مانند بازاریابی سنتی چیزی را به مشتری تحمیل نمیکند و به او قدرت انتخاب میدهد و به عبارتی محتوا شامل خواستههای مشتریان است، باعث جذب افراد میشود. در گام بعدی با جذب فرد، بازدید از محصول و خدماتتان بیشتر شده و مشتریان جدیدی به برند و کسب و کار شما ملحق میشوند. در ادامه، محتوای باکیفیت باعث ایجاد ارتباط با مشتری و جلب اعتمادش میشود. بدین ترتیب هم مشتریان جدیدی به شما ملحق میشوند و هم مشتریان قبلی و بالقوه بیشتر از قبل به برند شما وفادار میمانند. در نهایت تولید محتوای حرفهای و مناسب باعث افزایش فروش، سودآوری و صرفهجویی در هزینهها میشود.
تولید محتوا برای وبسایت را چگونه شروع کنم؟
اگر به تازگی قصد دارید برای یک سایت محتوایی بنویسید، بهتر است ابتدا در محیطی مانند محیط نرمافزار ورد، نوشتن را تمرین کنید. ممکن است در ابتدا کمی نوشتن متن برای شما مشکل باشد و ایده خاصی به ذهن شما درباره موضوعی که قصد نوشتن آن را دارید نرسد. اما میتوانید با کمی فکر کردن درباره عنوان و یا کلمه کلیدی مورد نظر، ایدههای بسیار خوبی را برای متن خود پیدا کنید.
اگر هم ایدهی خاصی به ذهنتان نرسید و یا درباره موضوع اطلاعات کافی را ندارید، بهتر است در گوگل آن موضوع یا کلمه کلیدی را جستجو کنید. در گام بعدی تنها کافی است به خود اجازه دهید که هر آن چیزی که به ذهنتان میرسد را به نگارش درآورید. اصلا نترسید، شما بعد از پایان هر پاراگراف یا بعد از اتمام مطلب، فرصت کافی برای ویرایش آن را خواهید داشت.
یک مبتدی چگونه باید تولید محتوا را شروع کند؟
اگر بهتازگی در مسیر شغلی تولید محتوا قدم گذاشتهاید، بهتر است برای داشتن شروعی حرفهای، برای یک دوره کارآموزی در شرکتها رزومه خود را ارسال کنید. ممکن است برای یک سایت شخصی مینویسید یا قصد نوشتن مطلب برای سایتی فروشگاهی را دارید. اما در هر صورت تفاوتی نمیکند، اگر میخواهید در سریعترین زمان بهترین نتیجه را بگیرید، بهتر است در یک محیط حرفهای و روی پروژههای واقعی تمرین کنید.
در این صورت حتما از راهنماییهای سرپرست تیم تولید محتوا نیز بهرهمند میشوید و سریعتر به اشکالات خود در تولید محتوا پی میبرید. بنابراین زمان را از دست ندهید و در اولین فرصت، برای یک فرصت کارآموزی رزومه خود را ارسال کنید.
آیا تولید محتوا برای کسب وکارهای کوچک هم موثر است؟
احتمالا بهتازگی کسبوکاری را راهاندازی کردهاید و به فکر روزهای خوب رونق و توسعه آن هستید. حتی ممکن است چند سالی باشد که بهعنوان یک تولیدکننده یا فروشنده خرد، مغازهای را اداره میکنید. کسبوکار شما در هر شرایطی که باشد، بزرگ یا کوچک، سنتی یا استارتاپ، تفاوتی نمیکند، شما برای ادامه حیات و رقابت با سایر کسبوکارها نیاز به تولید محتوا و معرفی خودتان در دنیای آنلاین دارید.
گاهی با یک تولید محتوای جذاب و کاربردی درباره محصولات و خدمات خود، میتوانید حجم عظیمی از سفارشات و توجه را به سوی کسبوکارتان جذب نمایید که حتی در رویای خود نیز تصور آن را نمیکردید! پس همین الان به حرفهایشدن کسبوکار خود بیشتر فکر کنید تا به کوچکی آن!
چگونه برای یوتیوب تولید محتوا کنیم؟
برای تولید محتوا در یوتیوب نیاز است که چند مورد اولیه و بدیهی را در دستور کار خود قرار دهید.
اولین موردی که باید به آن قبل از انتخاب موضوع توجه کنید، شناسایی مخاطبان خود و خواستههای آنهاست. در گام بعدی میتوانید موضوعی متناسب با فعالیت خود و علایق مخاطبان انتخاب کنید. سپس ایدههای مرتبط با موضوع را یادداشت کنید و از منابع مختلف اطلاعات لازم و کافی را به دست آورید تا در محتوای خود از آنها بهره ببرید.
در قدم بعدی شما باید محتوای مورد نظر خود را در یک محیط مناسب ضبط و در نهایت ویرایشهای لازم را روی آن انجام دهید و سپس ویدئو را در یوتیوب آپلود کنید.
آیا تولید محتوا آینده خوبی دارد؟
تصور کنید برای خرید یک محصول به یک سایت فروشگاهی مراجعه کردهاید. در این زمان ممکن است برای دریافت اطلاعات بیشتر درباره محصول یا خدمت مورد نظر، نیاز داشته باشید مطلبی که در سایت درباره آن محصول منتشر شده است را نیز مطالعه کنید.
اصلا چرا راه دور برویم! احتمالا به دنبال جستجو برای یافتن اطلاعات بیشتر درباره یک کلمه یا عبارتی خاص در موتورهای جستجویی مانند گوگل، وارد سایتی شده و درباره آن موضوع تا توانستهاید مطالب جدیدی آموختهاید. اکنون از شما سوال میکنیم: «به نظر شما اگر نویسنده یا تولیدکننده آن محتوای خاص نبود، آیا شما به مقصود خود رسیده بودید؟». بنابراین جای تعجب نیست که با رونق کسبوکارهای اینترنتی، آیندهای روشنتر نیز در انتظار شغل تولید محتوا باشد.
بهترین آژانسهای تولید محتوا کدام اند؟
شرکتها و آژانسهای ایرانی تولید محتوا به تبعیت از شرکتهای آنلاین خارجی، ایجاد شدند تا نیاز تولید محتوا فارسی برای دیجیتال مارکتینگ کسب و کارهای ایرانی را تأمین کنند. از بهترین آژانسهای تولید محتوای فارسی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- کلمه پزی
- الو محتوا
- پارس فریلنسر
- پونیشا
- رایامارکتینگ
- پارسکدرز
محتوای تولید شده در آژانسهای تولید محتوا را میتوان مناسب وبلاگ، وب سایت یا پستهای شبکههای اجتماعی مثل اینستاگرام، توئیتر، پینترست و غیره سفارش داد. خرید رپورتاژ و آموزش تولید محتوا هم از سایر خدمات این آژانسها هستند.
آیا کتاب خوبی برای تولید محتوا وجود دارد؟
بله! حقیقت را بخواهید کتابهای زیادی برای آشنایی با تولید محتوا و روشهای مختلف محتوانویسی وجود دارند که شما میتوانید برای افزایش اطلاعات و مهارت در این حرفه، از آنها استفاده کنید. در ادامه به معرفی 3 مورد از بهترین کتابها در زمینه تولید محتوا میپردازیم:
- راهنمای محتوانویسی 2021، نوشتهی کونال گوپتا (Kounal Gupta): این کتاب با معرفی مواد لازم برای نوشتن هر نوعی از محتوا شروع میشود. زمانیکه به این ابزارها مجهز شوید، میتوانید انواعی از محتواها را تولید کنید. همچنین با مطالعه این کتاب، با روشهای توسعه محتوا نیز آشنا میشوید.
- کد محتوا: شش استراتژی ضروری برای تحریک محتوا، بازاریابی و کسب و کار شما، نوشتهی مارک شفر (Mark W. Schaefer): این کتاب بهعنوان یکی از بهترین کتابهای حوزه سئو بهوسیله سایت «Book Authority» و یکی از 5 کتاب برتر سال بهوسیله مجله «INC» معرفی شده است.
- موتور داستان: راهنمای یک کارآفرین برای استراتژی محتوا و داستانسرایی برند بدون صرف تمام روز برای نوشتن، نوشتهی کایل گری (Kyle Gray): هر کسبوکاری داستان ویژه خود را برای گفتن دارد. این داستان میتواند پل ارتباطی بین شما و مشتریانتان باشد. اگر به این نوع شیوه برای تولید محتوا علاقه دارید، می توانید این کتاب را نیز مطالعه کنید.
نقش هوش مصنوعی در تولید محتوا چیست؟
هوش مصنوعی به تولیدکنندگان محتوا کمک میکند تا محتوای مرتبط با مخاطبان هدفشان را سریعتر پیدا و تولید کنند. با هوش مصنوعی، تولیدکنندگان محتوا میتوانند توجه خود را به جای صرف زمان برای تحقیق و تجزیه و تحلیل، روی نوشتن متن متمرکز کنند. هوش مصنوعی همچنین میتواند دادهها را سریعتر از یک انسان تجزیه و تحلیل و مقایسه کند. این به تولیدکنندگان محتوا دادههایی را برای توسعه استراتژی خود ارائه میدهد. هوش مصنوعی به آنها این امکان را میدهد که محتوای مرتبط و پرطرفدار را بر اساس اعداد و نه احساس درونی تولید کنند. با هوش مصنوعی، تولیدکنندگان محتوا میتوانند تحلیلها را بررسی کنند و بر اساس دادهها محتوای مرتبط تولید کنند.
تولید محتوا با گزینش محتوا (Content curation) چه تفاوتی دارد؟
تولید محتوا همان محتوای اصلی است که توسط شرکت شما نوشته یا تولید میشود و در وب سایت، وبلاگ، کانال یوتیوب و غیره قرار میگیرد. وقتی محتوای خود را تولید میکنید، مالک آن هستید. هر محتوایی که تولید میکنید نشان دهنده تخصص، محصولات، خدمات، بینش و نظرات منحصر به فرد شرکت شما است.
برعکس، گزینش محتوا، محتوایی است از هر منبعی به جز از شرکت شما که با مخاطبان خود در وب سایت، وبلاگ یا کانالهای رسانههای اجتماعی خود به اشتراک می گذارید. این مدل محتوا باید برای مخاطبان هدف شرکت شما مرتبط و مفید باشد و نشان دهد که ارزشی را که شرکتهای دیگر برای صنعت یا حوزههای مورد علاقهتان به ارمغان میآورند، میشناسید.
تولید محتوا با کپی رایتینگ چه تفاوتی دارد؟
اگر به شغل تولید محتوا علاقه دارید، ممکن است با عنوان دیگری یعنی کپی رایتینگ نیز مواجه شده باشید. در حقیقت اگرچه در هر دو حالت به نویسندگی و ارائه مطلب برای مخاطبان پرداخته میشود، اما تفاوتهایی نیز بین این دو وجود دارد. به طور کلی، اگر در یک زمینه خاصی فعالیت دارید و میخواهید فعالیتهای خود را به مخاطبان معرفی کنید، بهتر است با نوشتن و تولید محتوایی مفید، اطلاعات کاربران را نیز درباره فعالیتها و محصولات خود افزایش دهید.
در نتیجه ممکن است برای تولید محتوا زمان بیشتری را صرف کنید و حتی از محتواهای طولانیتری برای معرفی یک موضوع استفاده کنید. اما اگر قصد فروش یک محصول یا خدمتی را دارید، بهتر است با استفاده از روشهای فروش و بازاریابی و نیز جذابیت بخشیدن به محتوای خود، کاربران را تشویق به خرید آن محصول یا خدمت مورد نظر نمایید.
بنابراین شما در کپی رایتینگ با استفاده از خلاقیت در نویسندگی، مشتریان بیشتری را جذب میکنید. این در حالی است که در تولید محتوا، با معرفی برند و محصولات خود به جذب ترافیک ارگانیک میپردازید.
چگونه محتوای تولیدی خودمان را به بهترین شکل توزیع کنیم؟
یکی از روشهای بسیار خوبی که میتوانید برای توزیع محتوای خود بهکار بگیرید، مصاحبه با صاحبانفن و افراد صاحبنام در حوزه کاری مورد نظر شما است. در این صورت میتوانید از دیدگاهها و نظرات این افراد در محتوای خود نیز استفاده کنید. در گام بعدی کافی است محتوای تولید شده را برای این افراد ارسال کنید و از آنها بخواهید مطلب شما را در شبکههای اجتماعیشان مانند فیسبوک، توییتر یا اینستاگرام به اشتراک بگذارند.
راه دیگری که میتوانید محتوای خود را به بهترین شکل در بین جامعه هدف خود توزیع کنید این است که، در سایتهای معتبر مانند سایتهای خبری و شناختهشده، رپورتاژی از محتوای تولید شده منتشر کنید. هرچند در این روش شما هزینهای برای انتشار محتوای خود میپردازید، اما در زمان بسیار کوتاهتری نتیجه دلخواه خود را خواهید گرفت.
تولید محتوا چه نقشی در بازاریابی دارد؟
امروزه تولید محتوا نقشی پررنگ در بازاریابی و جلب توجه مشتریان دارد. افراد برای جذب مشتری دیگر به روشهای قدیمی و سنتی تبلیغات عمل نمیکنند و یک تولید محتوای خوب میتواند در این زمینه بسیار موثرتر عمل کند. تولید محتوای صحیح، مفید و کاربردی این امکان را به شما میدهد تا علاوه بر دادن اطلاعات و آگاهیبخشی به مشتریان، بتوانید محصولات و خدمات خود را نیز به آنها معرفی کنید.
سئو عاملی است که کیفیت محتوای شما را در صفحات جستجوی گوگل تعیین میکند. هر چقدر محتوای شما ضعیف و غیراصولیتر باشد، سئوی شما نیز به همان مقدار افت میکند و در صفحات گوگل نمایش داده نمیشود. پس داشتن یک تولید محتوا با سئوی قوی کمک میکند تا مخاطبین بیشتری جذب صفحه شما شوند و در فروش بیشتر و رونق گرفتن بازار شما کمک کند.
نقش داستان سرایی در تولید محتوا چیست؟
آیا دوست دارید محتواهای شما نخوانده کنار گذاشته شوند؟ آیا اینگونه فکر میکنید که تنها با ارائه اطلاعات کلی درباره یک موضوع و قراردادن چند عکس، میتوانید محتوایی جذاب و منحصر به فرد تولید کنید؟ ایدههای شما برای تولید محتوا چیست؟ طبیعتا هیچ نویسندهای دوست ندارد محتوایی تولید کند که فقط برای پر کردن یک سایت از آن استفاده شود! اگر میخواهید محتوایی تولید کنید که ارزش خواندن را داشته باشد، باید آن را به شیوههای مختلفی جذاب کنید. یکی از این شیوهها، داستان سرایی در تولید محتوا است.
با روایت یک داستان واقعی و یا حتی تخیلی در دل محتوای خود، نه تنها نمونهای ملموس از موضوعی که قصد بیان آن را دارید برای مخاطب بیان میکنید، بلکه در حقیقت مخاطب را مجبور به ماندن در سایت و مطالعه تمام داستان کردهاید! این محتوا همان محتوایی است که حس زندگی در دنیای واقعی را در سایت مجازی شما نیز ایجاد خواهد کرد.
بهترین برنامه هایی که به یک تولید محتوا کمک میکنند، کدام اند؟
همه تولیدکنندگان محتوا یک هدف مشترک دارند که چیزی نیست جز ایجاد محتوای مرتبط و مفید برای مخاطبان. این برنامههای ایجاد محتوا به شما کمک میکنند تا مشخص کنید چه چیزی به مخاطب شما مرتبط است، چگونه آن را به بهترین شکل دستهبندی کنید و سادهترین راه برای ارائه این خدمات به مخاطبان را پیدا کنید. از بهترین برنامههای تولید محتوا میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- گوگل ترندز
- جستجوگر کلمات کلیدی MOZ
- گیفی
- کانوا
- پیکسلر
- گرامرلی
- ویرایشگر همینگوی
- ابزار Snipping مایکروسافت
- ترلو
همه این نرمافزارها به شما کمک میکند تا زمان کمتری هدر بدهید و محتوای مرتبط و مفید تولید کنید.
برای کارآموزی تولید محتوا کجا بروم؟
برای گذراندن دوره کارآموزی، توصیه میشود درخواست خود را به شرکتهای خصوصی با پروژههای خوب و بزرگ ارسال کنید چرا که با این کار به سرعت تجربه زیادی کسب خواهید کرد. بعضی از شرکتهای خصوصی به دنبال یک کارآموز تولید محتوا با انگیزه بالا و مهارتهای نوشتاری قوی هستند تا خیلی زود پیشرفت کند. این یک فرصت عالی برای فردی است که میخواهد به عنوان بخشی از یک تیم ماهر کار کند تا تجربیات ارزشمندی با مشتریان و شرکت های مختلف به دست آورد. برای شروع کارآموزی شما به مهارتهای کار با کامپیوتر و آشنایی قوی با وب نیاز شدید دارید.
از موسسات فعال در این زمینه میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- یک محتوا
- کارپیشه
- الو محتوا
بهترین دوره های تولید محتوا کدامند؟
تولید محتوا به یکی از پردرآمدترین مهارتهای قرن تبدیل شده است. این مهارت را به راحتی میتوانید با شرکت در کلاسها و کارگاههای مختلف و بدون پیش نیاز، یاد بگیرید.
در ادامه بهترین دورههای تولید محتوا را معرفی میکنیم. شما میتوانید با توجه به بودجه و نیاز، یکی از این دورههای تولید محتوا را انتخاب کنید.
- تولید محتوا: از جادو کردن خواننده تا رتبه 1 گوگل
- دوره آموزشی الوکانتنت
- دوره تولید محتوا دانشگاه صنعتی شریف
- آموزش تولید محتوا وبسیما
- کارگاه محتوانویسی لرنووب
- دوره تولید محتوای مجتمع فنی تهران
- دورههای تولید محتوا مدرسه نویسندگی
تقویم تولید محتوا چیست؟
یکی از مهمترین ابزارهای تولید محتوا، تقویم محتوایی است که به عنوان زیربنای مدیریت محتوا در نظر گرفته میشود. منظور از تقویم تولید محتوا، تقویم سادهای است که در آن محتواهایی که قرار است منتشر شوند، به همراه زمان انتشار در آن نوشته میشوند. به عبارت سادهتر، تقویم تولید محتوا یک جدول برنامهریزی روزانه برای تولید محتوا به شمار میرود که معمولاً بر اساس محتوا طبقهبندی میشود. این تقویم به گروه تولید محتوا کمک میکند تا برنامهریزی درستی برای ماههای بعدی داشته باشند. طبقهبندی موجود در تقویم محتوایی باعث کنار هم قرار گرفتن تمامی ایدههای بازاریابی و سازماندهی محتوا بر اساس موضوعات مورد نظر در تقویم میشود.
چگونه قرارداد تولید محتوا تنظیم کنم؟
هر قرارداد تولید محتوا شامل مشخصات مختلفی از جمله درج مشخصات طرفین، ذکر موضوع، مدت زمان قرارداد، نحوهی پرداخت مبلغ قرارداد، تعهدات قراردادی، حل و فصل اختلاف و فورس ماژور (حوادث غیرمترقبه) است. برای تنظیم قرارداد ابتدا باید طرفین در مورد تعهداتی که از یکدیگر انتظار دارند، به صورت کامل صحبت کنند. سپس، موارد دیگری از جمله نوع محتوای تولیدی و مبلغ پرداخت عنوان میشود. قراردادهای تولید محتوا شباهت بسیار زیادی به قرارداد پیمانکاری دارند. از آنجایی که تولید محتوا با توجه به هر وبسایت یا شبکهی اجتماعی متفاوت است، پس قرارداد تولید محتوا معمولاً به صورت پروژهای در نظر گرفته میشود.
آیا تولید محتوا به امکانات خاصی نیاز دارد؟
همانطور که میدانید تولید محتوا یکی از روشهای بسیار کاربردی در بازاریابی و تبلیغ برند است. شما برای آن که به مخاطبان خود محتوای مناسب و باکیفیت ارائه دهید، لازم است از ابزار و امکاناتی استفاده کنید. اما توجه داشته باشید که لزوما امکانات و ابزارهای خاصی مدنظر نیست. زیرا تولید محتوا به صورت کلی روشی مقرون به صرفه است و تمام کسبوکارها از کوچک و بزرگ میتوانند از آن بهره ببرند. پس برای تولید یک محتوای خوب به امکانات ویژهای نیاز ندارید. بلکه میتوانید از سایتها و برنامههای رایگان یا با هزینهی پایین استفاده کنید و در عین حال مخاطبان خود را نیز راضی نگه دارید.
برای مثال در تولید محتوای تصویری میتوانید از برنامهی canva که رایگان است، استفادهی لازم را ببرید. یا برنامهی animaker میتواند به شما در تولید یک محتوای ویدئویی با صرف هزینهی کم کمک شایانی کند.
متخصصان موفق تولید محتوا در ایران کداماند؟
متخصصان تولید محتوای خوب بسیار زیادی در ایران وجود دارد که واقعا در حیطهی تخصصشان حرفهای هستند.
این شرکتها عبارتند از:
- کلمه پزی
- شهر محتوا
- پاراماتیک
- اریافن
- ویکی محتوا
- محتوا 20
- رایتینا
- نوین
- الو محتوا
- فرا محتوا
- الو کانتنت
- تحلیل نگر
- کانتونا
- تیم هشت
- مبنا
- سئو 24
- یاراپلاس
- لاوان
- کارلنسر
- شتاب مارکتینگ
این 20 شرکت از بهترین شرکتهای تولید کننده محتوا در ایران هستند که هرکدام از آنها خصوصیات خاص خودشان را دارند و همین خصوصیات آنها را نسبت به رقیبانشان برتر میکند.
برای انتخاب بهترین شرکت میتوانید شرایطشان را بررسی کرده و از بین آنها انتخاب کنید.
تولیدکننده محتوای فریلنسری چیست؟
منظور از تولید کننده محتوای فریلنسری، فردی است که بدون داشتن تعهد یه یک شرکت یا سازمان خاص به تولید محتوای متنی، تصویری، صوتی یا ویدیویی میپردازد. فریلنسر تولید محتوا در هر زمان و هر مکانی میتواند فعالیت کند. در زبان فارسی، فریلنسر با عنوان دورکار نیز ترجمه میشود. به عبارت دیگر، تولید کننده محتوای فریلنسری در حالی که در خانه نشسته است، برای خود یا کارفرما محتوا تولید میکند و از این طریق، به کسب درآمد میپردازد. این افراد علاوه بر داشتن نظم و شوق نوشتن باید بر زبان انگلیسی، سئو، ویرایش متن، وردپرس و همچنین برخی از نرمافزارهای گرافیکی تسلط داشته باشند.
آیا برای تولید محتوا باید طراحی گرافیک یاد داشته باشیم؟
به طور کلی، توصیه میشود که اگر طراح گرافیک هم نیستید، باز هم آشنایی مختصری با مباحث مقدماتی طراحی گرافیک داشته باشید تا بتوانید کارهای پایهای را خودتان انجام دهید. به عبارت دیگر، هیچ طراح گرافیک حرفهای را نمیتوانید برای یک Thumbnail کوچک کنار محتوای خود استخدام کنید. کارهای گرافیکی بکار رفته در تولید محتوا دو مدل هستند: Raster و Vector. کارهای گرافیکی Raster از جنس پیکسل است و بهترین نرمافزار کار با آن، فتوشاپ میباشد. از سوی دیگر، کارهای گرافیکی Vector بیشتر با خط و دایره و اشکال هندسی سروکار دارند و کاربردیترین نرمافزارهای آن، Corel Draw و Illustrator هستند. با این وجود، اگر کار کردن با این نرمافزارها برایتان دشوار است، حداقل باید کار با پاورپوینت یا Visio را یاد بگیرید.
هدف نهایی از تولید محتوا چیست؟
به طور کلی، تولید محتوا دارای چهار هدف اصلی است:
- شناساندن خود به مخاطبان هدف: مهم نیست تولید محتوا شخصی باشد یا سازمانی، برندسازی را میتوان مهمترین هدف تولید محتوا دانست.
- افزایش ترافیک وبسایت: تولید محتوا باعث میشود تا مخاطبان بیشتری به وبسایت جذب شوند.
- یافتن مشتریان جدید: یکی از روشهای کارآمد یافتن مشتریان جدید، تولید محتوای مورد نیاز مخاطب هدف است.
- تولید لید: منظور از لید، کسانی هستند که با محصول یا خدمات یک سایت آشنا میشوند، به کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه علاقه پیدا میکنند و به مشتری تبدیل میشوند.
- افزایش فروش: در صورت برآورده شدن تمامی اهداف بالا، مخاطبان بیشتری جذب وبسایت شما میشوند و در نتیجه، میزان فروش نیز افزایش مییابد.
بهترین ترفندهای تولید محتوا کدامند؟
از جمله مهمترین ترفندهای تولید محتوا میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- تولید محتوا به روش صفحات ستون یا Pillar page: منظور نوشتن مقالات کامل و جامع پیرامون کلمهی کلیدی هدف است.
- بازسازی محتواهای قدیمیتر: با وجود این که گوگل مقالات بهروز را ترجیح میدهد اما نوشتن روزانهی مقالات باکیفیت کار دشواری است. در نتیجه، بازسازی محتواهای قدیمی خود میتواند به جذب مخاطب بیشتر کمک کند.
- استفاده از پستهای مهمان: پستهای مهمان میتوانند نقش بسیار مهمی در افزایش ترافیک سایت داشته باشند. این پستها همچنین به ایجاد بکلینکهای عالی نیز کمک میکنند.
- تولید محتوای تعاملی: منظور از محتوای تعاملی، آزمونها، پرسشنامهها و نظرسنجیهای سرگرمکننده یا آموزنده هستند.
- تولید محتوا در شبکههای اجتماعی: تولید محتوا در پلتفرمهای اجتماعی مختلف باعث افزایش تعداد مخاطبان میشود. در نتیجه، محتوای رسانههای اجتماعی نقش مهمی در بازاریابی محتوا ایفا میکند.
از کجا ایده برای تولید محتوا پیدا کنیم؟
یافتن ایده تولید محتوا با انتخاب موضوع آغاز میشود که معمولا از پیش مشخصشده است. از طریق جستجوی موضوع در سایتهای خارجی و ایرانی میتوان یک دید کلی نسبت به موضوع پیدا کرد. همچنین مطالعه سایتهای رقبا این امکان را به شما میدهد تا بتوانید هرچه بهتر با موضوع مورد نظر آشنا شوید و سناریو بهتری نسبت به سایر افراد تدوین کنید. استفاده از تجربیات شخصی نیز در این کار مؤثر است که متنی قدرتمند تولید و عرضه نمایید. در کل جستجو و بکارگیری خلاقیت بهترین ابزار یافتن ایده تولید محتوا است. باید در نظر داشت ایدهها مانند اثر انگشت نویسنده هستند و بهتر است بکر و ناب اجرا شوند.
چگونه یک شغل تولید محتوا پیدا کنیم؟
یافتن شغل تولید محتوا کار دشواری نیست، اما پیشنیازهایی دارد. ابتدا باید یک رزومه مناسب طراحی کنید. شاید رزومه عالی نداشته باشید، اما نوشتن رزومه مهم است. واقعنگر باشیم، اگر نتوانید رزومه خود را خوب بنویسید، چگونه تولیدکننده محتوایی خواهید بود؟ پس از طراحی رزومه بایستی کاریابیها را برای درخواست همکاری جستجو کنید. امروزه کاریابیهای زیادی در سطح اینترنت فعال هستند که میتوانید از طریق جستجوی اینترنت آنها را پیدا کنید و از این طریق برای آنها رزومه ارسال کنید. برای یافتن شغل تولید محتوا همچنین میتوانید مستقیما به مجموعههای موفق تولید محتوا بهصورت مستقیم رزومه ارسال کنید. این مجموعههای تولید محتوا را نیز از طریق جستجوی اینترنت خواهید یافت.
بهترین جعبه ابزار تولید محتوا را کجا پیدا کنم؟
جعبه ابزار تولید محتوا بستهای شامل همه چیزهایی است که برای یک تولید محتوای خوب و استاندارد به آن نیاز دارید. برای استفاده از هزاران پس زمینه زیبا، افکت صدا، فونتهای مناسب، قاب موبایل، پس زمینه متن و …. کافیست از جعبه ابزارهای تولید محتوا استفاده کنید.
از مزایای این جعبه ابزارها این است که محتویات انها بدون کپی رایت هستند و شما میتوانید با خیال راحت و بدون نگرانی دربارهی قانون کپی رایت از آنها بهره ببرید.
سایتهای مختلفی هستند که این جعبه ابزارها را ارائه میدهند مثل رسا آکادمی یا سارا ترابی، ترفند 3 که تنوع محصولی خوبی هم دارند.
آیا محتوای تولیدی چرخه عمر دارد؟
محتوا، مانند هر محصول دیگر در حوزههای تبلیغات و بازاریابی، چرخه عمری مشخص دارد. چرخه عمر محتوا حداکثر از شش مرحله تشکیل میشود. هر محتوا بسته به شرایط بسیار پیچیده و سرعت تغییرات محیطی، عمری متفاوتی دارد. محتوا ممکن است از یکی از مراحل اولیه به مرحله بالاتر نرسد.
- پیشتولید محتوا؛ مرحله تحقیق و کشف موضوع
- تولید محتوا
- انتشار محتوا
- ترویج محتوا؛ بهبود و بازنشر مجدد محتوا
- بهروزرسانی محتوا؛ بکارگیری آمار برای بهبود نرخ تبدیل
- حذف محتوا؛ در مورد اخبار و محتوا تاریخ مصرف دار
توسعه فضای مجازی و افزایش تولید محتوا، باعث کاهش چرخه عمر محتوا شده است که از نظر متخصصان چرخه در حال کوتاهتر شدن است.
فرآیند تولید محتوا شامل چه بخشهایی میشود؟
- آشنایی به اصول تولید محتوا
شما به عنوان نویسنده تولید محتوا باید با اصول سئو آشنایی داشته باشید.
- داشتن برنامه برای موضوع مورد نظر به عنوان نویسنده
به عنوان نویسنده تولید محتوا بهتر است بدانید که در کدام بخش از مطلبتان قسمتهای مهم موضوع را میگنجانید.
- شناخت قالبهای مختلف برای ارائه مطالب
بهتر است بدانید که برای چه فضایی مینویسید؛ اینستاگرام، وبلاگ، توییتر، وبسایت. هر کدام اصول خود را دارند.
- به روزرسانی اطلاعات خود برای نوشتن مطلب مورد نظر
شما به عنوان نویسنده تولید محتوا نیاز است که اطلاعات خود را در خصوص محصولی که مورد نظرتان است به روز کنید.
- تلاش برای ارائه محتوای خلاقانه
گاهی موضوعات برای نوشتن تکراری هستند. شما به عنوان نویسنده بهتر است از یک روش خلاقانه برای ارائه موضوع خود استفاده کنید. از این طریق میتوانید موضوعات را با دیدی متفاوت ارائه دهید.
چگونه برای تولید محتوا برنامهریزی کنیم؟
یکی از نکات مهم و تاثیرگذار در بازاریابی محتوا، تولید محتوای منظم و طبق یک تقویم محتوایی کامل و دقیق است. شما باید از قبل بدانید که چه محتوایی را و در چه زمانی میخواهید انتشار دهید. پستها و استوریها را از قبل آماده کرده باشید و زمان انجام تبلیغات را به طور منظم مشخص کرده باشید. با تهیه تقویم محتوایی، به راحتی میتوانید برنامههای خود را مدیریت کرده و با سرعت بیشتری به گسترش کسب و کار خود بپردازید. به طور قطع میگوییم که تمام کسب و کارهایی که ما شاهد رشدشان هستیم، یک تقویم محتوایی دقیق برای یک سال آینده خود دارند.
یک برنامه تولید محتوای خوب باید شامل چه بخشهایی باشد؟
محتوا باید شامل بخشهای مقدمه، بدنه اصلی، پایان و نتیجهگیری باشد. مقدمه محتوا مخاطب را به سمت بدنه اصلی سوق میدهد. گاهی در این قسمت سوالها و دغدغههایی را در ذهن مخاطبین ایجاد میکنیم تا ایشان را درگیر سازیم. در بدنه اصلی مهمترین پیامهای محتوا وجود دارد. به عبارتی اطلاعاتی که قصد داریم به مخاطبینمان انتقال دهیم، در این قسمت قرار میگیرند. یعنی همان جایی که به سوالات پاسخ میدهیم و راهکارهایی را ارائه میکنیم. در این قسمت باید گام به گام با مخاطبین خود حرکت کنیم. متن اصلی با کمک هدرها به بخشهای جدا تقسیم میشود. در انتهای محتوا نیز، باید یک جمعبندی و نتیجهگیری ارائه شود.
قیمت تولید محتوا چگونه محاسبه میشود؟
از آنجایی که تولید محتوا یک کار تخصصی محسوب میشود بسیاری از کسبوکارها این کار را به ارائهدهندگان این خدمات که به صورت تخصصی در این زمینه فعالیت میکنند، میسپارند که باید برای دریافت این خدمات هزینه پرداخت کنند. عوامل مهمی در نحوه تعیین و محاسبه هزینه تولید محتوا مؤثر هستند. مهمترین این عوامل نوع محتوا و موضوع محتوا هستند که هزینه نهایی تولید یک محتوا را تعیین میکنند. به این صورت که در خصوص موضوع محتوا، تخصصی یا عمومی بودن آن در تعیین هزینه نهایی مؤثر خواهد بود. همچنین نوع محتوای مورد نیاز بر حسب اینکه محتوا برای پست وبلاگ، محتوای صفحات وب، محتوای شبکههای اجتماعی، محتوای توضیح محصول یا محتوای رپورتاژ آگهی باشد در تعیین هزینه تولید محتوا نقش خواهد داشت. در نهایت تولید محتوا براساس تعداد کلمات دریافتی محاسبه خواهد شد.
چگونه کیفیت محتوای خودمان را افزایش دهیم؟
اگر به دنبال جذب مخاطبان زیاد برای محصولات یا برند خود هستید، حتما به تاثیر کیفیت محتوا بر موفقیت خود آگاهی دارید.
برای آن که یک محتوای با کیفیت ارائه دهید، در گام اول لازم است حوزهی کاری و فعالیت خود را مشخص کنید. همچنین از نیازها و خواستههای مخاطبان خود آگاهی داشته باشید. در گام بعد لازم است که یک محتوای خاص و غیرتکراری در اختیار مشتریان قرار دهید. «عنوان اصلی» یکی از مهمترین ارکان در تولید محتوا است. به دنبال استفاده از عنوانهای جذاب و کاربردی باشید. علاوه بر آن در نظر داشته باشید که یک مطلب ساده و مفید نسبت به مطالب پیچیده، نتیجهی بهتری برای شما به ارمغان خواهد آورد.
بعد از این موارد توجه داشته باشید که در محتوایی که ارائه میدهید باید از اطلاعات و آمارهای دقیق استفاده کنید. این امر منجر به افزایش اعتماد مخاطبان میشود.
وظیفه یک تولید کننده محتوا چیست؟
1.انتخاب یک موضوع یا ایده
در آغاز باید یک موضوع را برای شروع تولید محتوای خود درباره آن انتخاب کنید. در قدم بعدی بایستی این موضوع را به قسمتهای کوچکتر در قالب زیرعنوان تقسیم کنید و موضوع اصلی را با جزییات بیشتر بیان کنید. برای اینکار بایستی از اطلاعات جمعآوریشده و همچنین ذهن خلاق خود بهره ببرید.
- جمعآوری اطلاعات
مرحله بعدی تولید محتوا پس از انتخاب موضوع جمعآوری اطلاعات است. در این قسمت شما میتوانید اطلاعات خود را از سایتهای گوناگون، کتابها، مقالات و نشریات و… جمعآوری کنید.
- سازماندهی و دستهبندی اطلاعات
بعد از جمعآوری اطلاعات مهم است تا آنها را به صورت سازماندهی و دستهبندیشده بنویسید. این نظم به شما کمک میکند تا بر موضوع تسلط داشته و بدانید چه مطالب و نکاتی را باید به مخاطب خود انتقال دهید.
- نوشتن محتوا
اکنون وقت نوشتن محتوا است. هر زیرعنوانی که برای عنوان اصلی خود تعیین میکنید لازم است تا حد نیاز هر کدام از آنها را شرح دهید. در نوشتن محتوا ممکن است جزئیترین اطلاعات هم کاربردی باشد و مخاطب شما از آن خبر نداشته باشد.
بهترین خدمات دهندههای تولید محتوا در ایران کدامند؟
برخلاف تصور اکثر افراد جامعه، تولید محتوا صرفا نوشتن یک متن یا ترجمه و بازنویسی متون به زبانهای مختلف نیست. بلکه برای آن که بتوان یک محتوای مفید ارائه داد، نکات و اصولی وجود دارند که باید رعایت شوند.
پس اگر بخواهیم یک سایت یا برند را برای تولید محتوای موثر انتخاب کنیم، مواردی را باید مورد بحث و بررسی قرار دهیم. به عبارتی معیار این انتخاب، کیفیت محتوای ارائه شده و میزان تسلط این سایتها بر نکات سئو و بازاریابی است. همچنین برای انتخاب بهترین سایتهای تولید محتوا میتوان از میزان رضایتمندی مشتریان و مخاطبان سایت مورد نظر استفاده کرد.
اگر بخواهیم تعدادی از بهترین خدماتدهندههای تولید محتوا در ایران را نام ببریم، میتوانیم به سايتهای زیر اشاره کنیم:
- کلمه پزی
- الومحتوا
- رایامارکتینگ
- نویسش
- الوکانتنت
- کپیفای
بهترین مهارتهایی که باید برای تولید محتوا فرا بگیرم چیست؟
امروزه یکی از راههای اصلی معرفی کسبوکارها در فضای اینترنت، تولید محتوا است. تولید محتوا اگر به صورت اصولی انجام شود میتواند به بهترین شکل یک کسبوکار را به کاربران و مخاطبان معرفی کند. اما برای تولید محتوای منحصر به فرد باید مهارتهایی را فرا بگیریم تا بتوانیم این کار را به بهترین نحو ممکن انجام دهیم. مهارتهای تولید محتوا، مهارتهایی از قبیل تسلط کافی بر یکی از سیستمهای مدیریت محتوا، تسلط بر اصول سئو (بهینهسازی محتوا برای موتورهای جستجو)، تایپ 10 انگشتی و آشنایی با نرمافزارهای گرافیکی مانند فتوشاپ، تسلط کافی به زبان انگلیسی و مهارتهای نوشتن هستند که فردی به عنوان تولید کننده محتوا باید آنها را فرا بگیرد.
چگونه یک استراتژی تولید محتوا طراحی کنیم؟
استراتژی تولید محتوا در واقع یک برنامهریزی دقیق برای تولید محتوا در یک کسبوکار است. یک تولید محتوای باکیفیت و قوی با توجه به نیازمندیهای تجاری و بازاریابی صورت میگیرد تا بتواند مشتریان بیشتری را به سمت آن کسبوکار بکشاند.
هدفگذاری واقعگرایانه
داشتن یک هدف چالشبرانگیز در رسیدن به موفقیت بسیار موثر میباشد، اما بایستی به این نکته توجه داشت که ما باید اهداف خود را به گونهای تعیین کنیم که دستیافتنی باشند. اهدافی که دور از دسترس تیم تولید محتوای شما باشند، نه تنها باعث خستگی و ناامیدی میشوند بلکه در نهایت شما را از رسیدن به موفقیت بازمیدارند.
شناخت مخاطبین
یکی از مهمترین عوامل داشتن یک استراتژی تولید محتوا موفق شناخت مخاطبین است. شناخت مخاطب این کمک را میکند تا با دانستن نیازهای آنها تولیدات و خدماتتان را در راستای آن نیازها تنظیم کنید.
سئو در تولید محتوا
سئو از دیگر نکاتی است که هر تولیدکننده محتوا باید آن را در نظر بگیرد. رعایت اصول سئو در یک سایت یا هر پلتفرمی سبب میشود تا محتوای شما به خوبی بهینه شود.
حقوق یک تولید کننده محتوا معمولا چقدر است؟
تولید کننده محتوا از درآمد به نسبت خوبی برخوردار است. این حرفه میتواند به عنوان یک شغل اصلی انتخاب شود. البته، اگر به عنوان یک کارمند تمام وقت استخدام نشوید، ممکن است درآمدتان بر اساس تعداد کلمه تولیدی محاسبه شود. هرچند که بسته به مهارت و تخصص میزان دستمزد به ازای هر کلمه متفاوت است. این مقدار میتواند چیزی بین 20 تا 200 تومان باشد. چنانچه به صورت یک کارمند تمام وقت استخدام شوید، درآمدی بین 3 تا 5 میلیون تومان در ماه خواهید داشت و اگر به صورت پاره وقت کار کنید درآمدی مابین 1 تا 3 میلیون تومان خواهید داشت. در حالی که اگر یک فریلنسر حرفهای باشید، میتوانید تا 13 میلیون تومان در ماه درآمد کسب کنید.
نکات بازاریابی محتوا را از کجا پیدا کنم؟
چندین کتاب بسیار خوب برای آموزش نکات بازاریابی محتوا وجود دارند. از جمله بهترین آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- بمبگذاری در محتوا: در این کتاب نوشتهی سعید رهبری، راهنمای گام به گام برای تولید محتوا و ماهر شدن در این زمینه ارائه شده است.
- استراتژی تولید محتوا: در این کتاب نوشتهی کریستینا هالورسون که ویرایش نخست آن در سال 2010 منتشر شد، میتوانید پاسخ اکثر سوالات خود در زمینهی بازاریابی محتوا را پیدا کنید.
- آموزش تولید محتوا برای حرفهایها: این کتاب نوشتهی ناتاشا جعفری است که در مورد محبوبترین محتوا و نحوهی تولید آنها صحبت میکند.
از دیگر منابع خوب میتوان به کتاب بازاریابی محتوایی در رسانههای اجتماعی نوشتهی جیم بری، کتابهای بازاریابی محتوایی نوشتهی جو پولیتزی و کتاب بازاریابی محتوایی نوشتهی ربکا لیب اشاره کرد که به زبان فارسی نیز ترجمه شدهاند.
آیا میتوانم قالبهایی برای تولید محتوا طراحی کنم؟
از طریق ابزارهای متنوعی مثل متن، فایلهای صوتی، تصویری و کلیپ با مخاطبین خود ارتباط دوطرفه برقرار میکنیم تا پیام خود را به آنها منتقل کنیم. این ابزارها، قالبهای تولید محتوا هستند. برای داشتن یک قالب مناسب تولید محتوا میتوان از دانلود قالبهای موجود در اینترنت استفاده کرد. به طور معمول، قالبها در بردارنده بخشهای متنوعی هستند که برای بیشتر کسبوکارها مفید است. برای مثال دارای بخشهای متفاوتی چون برنامهریزی، تبلیغات رسانهای و بازاریابی محتوا هستند. به علاوه میتوانید خودتان هم قالب بسازید. نرمافزارهایی مثل فوتوشاپ، کانوا، آنفولد، ایزیل، پیکمینکی و جیمپ به شما کمک میکنند تا یک قالب با چیدمان فوقالعاده طراحی کنید.